Polygon (MATIC)

Polygon (aiemmin tunnettu nimellä Matic) on lohkoketjuteknologiaan perustuva skaalautuva ratkaisu Ethereum-lohkoketjulle.

Se pyrkii parantamaan Ethereumin suorituskykyä ja käyttökokemusta tarjoamalla nopeamman ja edullisemman lohkoketjuvaihtoehdon.

Polygon

Polygonin tarkoituksena on ratkaista Ethereumin skaalautuvuusongelmat, kuten korkeat transaktiokustannukset ja hitaat vahvistusajat. Se tekee tämän luomalla sivuketjuja (sidechains) Ethereum-lohkoketjun päälle, jotka toimivat itsenäisinä ketjuina. Nämä sivuketjut hyödyntävät Ethereumin turvallisuutta ja hajautettua konsensusta, mutta voivat suorittaa transaktioita nopeammin ja edullisemmin.

Polygonin lohkoketju mahdollistaa myös yhteensopivuuden Ethereumin kanssa, mikä tarkoittaa, että Ethereum-sovellukset voivat helposti laajentaa toimintaansa Polygonin avulla säilyttäen samalla yhteensopivuuden Ethereum-ekosysteemin kanssa. Polygonin avulla kehittäjät voivat luoda hajautettuja sovelluksia (DApps) ja skaalautuvia lohkoketjuprojekteja.

MATIC on Polygonin oma kryptovaluutta. Se toimii lohkoketjun sisäisenä polttoaineena ja käytetään maksuvälineenä lohkoketjun toimintojen suorittamiseen ja transaktioiden tekemiseen. MATIC-tokeneita voidaan myös käyttää steikkaukseen ja lohkoketjun hallintaan liittyviin tehtäviin.

Polygon kurssi

matic-networkPolygon
0,581293
0,581293
17.99%

Onko Polygon turvallinen?

Polygonilla on pyrkimys tarjota turvallinen lohkoketjuratkaisu, mutta kuten kaikki lohkoketjut, se ei ole täysin immuuni riskeille. Tärkeimpiä turvallisuuteen liittyviä tekijöitä Polygonin tapauksessa ovat:

  • Ethereumin turvallisuus: Polygon perustuu Ethereumin lohkoketjuun ja hyödyntää sen hajautettua konsensusta ja turvallisuutta. Ethereumin lohkoketju on ollut pitkään toiminnassa ja se on käynyt läpi lukuisia turvatarkastuksia, mikä antaa Polygonille vahvan perustan turvallisuuden kannalta.
  • Validointi- ja konsensusmekanismit: Polygonin sivuketjut toimivat erilaisten validointi- ja konsensusmekanismien avulla. Polygon käyttää Proof of Stake (PoS) -pohjaista validointijärjestelmää, joka vaatii osallistujilta taloudellista sitoutumista ja antaa heille kannustimia toimia rehellisesti. PoS-malli on suunniteltu vähentämään hyökkäysten riskiä.
  • Turvatarkastukset: Polygonin kehitystiimi ja yhteisö tekevät jatkuvasti töitä varmistaakseen protokollan ja älykkäiden sopimusten turvallisuuden. He pyrkivät suorittamaan laajat turvatarkastukset ja haavoittuvuuksien löytämisen prosessit ennen uusien ominaisuuksien julkaisua. Turvatarkastukset auttavat tunnistamaan ja korjaamaan mahdolliset haavoittuvuudet.
  • Käyttäjän vastuu: Kuten kaikissa lohkoketjuihin liittyvissä projekteissa, myös Polygonissa käyttäjillä on vastuu suojata omaisuutensa ja olla varovaisia. Käyttäjien on käytettävä turvallisia lompakoita, pidettävä salasanansa ja yksityiset avaimensa turvassa, ja oltava tietoisia huijausyrityksistä ja haavoittuvuuksista.

On tärkeää huomata, että mikään lohkoketju ei ole täysin turvaton, ja riskit voivat ilmetä sekä teknisistä että käyttäjien toimintaan liittyvistä tekijöistä. Ennen Polygonin tai minkä tahansa muun lohkoketjuprojektin käyttöä on aina suositeltavaa tehdä oma huolellinen tutkimus ja harkinta turvallisuusriskien ymmärtämiseksi.

Mitä hyötyjä ja etuja Polygonissa on?

Polygonilla on useita hyötyjä ja etuja, jotka tekevät siitä houkuttelevan lohkoketjuratkaisun. Tässä on muutamia niistä:

  • Skaalautuvuus: Polygonin tärkein etu on sen kyky parantaa Ethereumin skaalautuvuutta. Se tarjoaa sivuketjut (sidechains), jotka toimivat itsenäisinä lohkoketjuina, mutta hyödyntävät Ethereumin turvallisuutta ja hajautettua konsensusta. Tämä mahdollistaa nopeammat ja edullisemmat transaktiot verrattuna Ethereumin pääketjuun.
  • Edulliset transaktiokustannukset: Ethereumin korkeat transaktiokustannukset ovat olleet haaste monille käyttäjille. Polygon tarjoaa edullisemman vaihtoehdon, mikä tekee siitä houkuttelevan kehittäjille ja käyttäjille, jotka haluavat välttää korkeita kustannuksia.
  • Nopeammat vahvistusajat: Ethereumin pääketjulla vahvistusajat voivat olla hitaita, mikä voi aiheuttaa viivästyksiä ja heikentää käyttökokemusta. Polygonin sivuketjut mahdollistavat nopeammat vahvistusajat, mikä parantaa käyttäjäkokemusta ja sovellusten suorituskykyä.
  • Ethereum-yhteensopivuus: Polygon on yhteensopiva Ethereumin kanssa, mikä tarkoittaa, että Ethereum-sovellukset voivat helposti laajentaa toimintaansa Polygonin avulla säilyttäen samalla yhteensopivuuden Ethereum-ekosysteemin kanssa. Tämä tekee Polygonista houkuttelevan ratkaisun kehittäjille, jotka haluavat hyödyntää Ethereumin ekosysteemiä ja samalla skaalautuvuuden etuja.
  • Käyttäjaystävällisyys: Polygonin pyrkimyksenä on tarjota helppokäyttöinen ja käyttäjäystävällinen lohkoketjuteknologia. Se tarjoaa työkaluja, kirjastoja ja kehitysympäristöjä, jotka helpottavat sovellusten kehittämistä ja integroimista Polygoniin.
  • DeFi-ekosysteemi: Polygon on houkutteleva DeFi-projekteille, koska se tarjoaa skaalautuvuutta ja alhaisia kustannuksia, mikä mahdollistaa laajemman käyttäjäkunnan tavoittamisen ja parantaa likviditeettiä. Polygonilla on myös oma DeFi-ekosysteemi, joka tarjoaa erilaisia rahoituspalveluita, kuten lainaamista ja sijoittamista.

Nämä ovat vain joitain Polygonin hyötyjä ja etuja, ja niitä voidaan laajentaa sen kehityksen ja käytön myötä. Polygonin tavoitteena on tarjota kestävä ja käyttäjäystävällinen lohkoketjuratkaisu, joka auttaa skaalautumaan Ethereumin ekosysteemin sisällä.

Onko Polygon hyvä sijoitus? 

Älä osta kryptovaluuttaa, jos et ole valmis häviä rahojasi. Kryptovaluutat ovat riskisijoitus. “Osta bitcoineja, se on varma sijoitus” kuullaan myös sanottavan. Vaikka Bitcoin on kestänyt pari karhumarkkinaa, siinäkin riskinsä eikä suurilta hintaheilahteluilta olla vältytty. Emme tiedä jos Polygon on hyvä sijoitus, mutta sen tiimi ja teknologia vaikuttavaa lupaavalta. Arviomme: Pidä silmällä  Polygonia.

Polygonin ostaminen

Parhaat kryptopörssit Polygonin ostamiseen ovat pohjoismaalainen Northcrypto, sekä yhdysvaltalainen Coinbase. 

Säilytä Polygoneja markkinoiden parhaassa kryptolompakossa

Tallenna ja suojaa salaiset avaimesi markkinoiden parhaan, Trezor Model Onen avulla.

Yhteydenotot: [email protected]

Helppolukuista tietoa suosituimmista lohkoketjuteknologioista – yksi lohko kerrallaan.

© 2024 Kryptomarkkinat.com

Kryptomarkkinat.com
Logo