Paras kryptolompakko (2023)

Jos olet ostamassa kryptovaluuttoja tai jos aikomuksissa on siirtää pörssissä säilyttämäsi varat parempaan turvaan, kryptolompakot ovat tähän yksi parhaista vaihtoehdoista.

Kryptolompakot määritellään ’kylmäksi säilöksi’, mikä tarkoittaa että hallitset henkilökohtaisia kryptograafisia avaimiasi, eivätkä kryptovarasi ole kolmannen osapuolen hallussa.

Not your keys, not your coins onkin yksi kryptoskenen vakiotermejä.

Kryptojesi turvallista säilytystä varten, listasimme markkinoiden 3 parasta kryptolompakkoa.

Parhaat kryptolompakot

Yhteenveto
Trezor model one

Trezor Model One

Paras hinta- laatusuhde
KATSO HINTA
Yhteenveto
Markkinoiden paras kryptolompakko hinta-laatu suhteeltaan.
Ledger Nano S

Ledger Nano S Plus

Paras altcoin-lompakko
KATSO HINTA
Yhteenveto
Markkinoiden suosituin kryptolompakko. Tukee yli 5000 eri kryptoa.
Blockstream Jade

Blockstream Jade

Paras Bitcoin-hodlaajalle
KATSO HINTA
Yhteenveto
Markkinoiden paras pitkäaikaisille Bitcoin-hodlaajille multi-sig tukensa takia.

Trezor Model One: Markkinoiden paras

Trezor on markkinoiden ehdotonta kärkeä kryptolompakoiden valmistajana. Heillä on kokemusta alalta vuodesta 2013 lähtien. Trezorin ensimmäiset lompakot tulivat markkinoille, kun Bitcoinin hinta pyöri sadoissa dollareissa.

Paras hinta- laatusuhde
Trezor Model One

Trezor Model One

Markkinoiden turvallisin ja paras kryptolompakko hinta- laatusuhteeltaan. Lompakko tukee yli 1 000 suosituinta kryptovaluuttaa.

Trezor pelaa avoimin kortein, sillä heidän laiteohjelmistonsa on avoimesti nähtävissä. Heillä on myös bugien löytämiseen kannustinohjelma, mikä kannustaa löytämään softasta bugeja ja kirjaimellisesti testaamaan ohjelmiston turvallisuutta. Löydetyt bugit Trezor julkaisee suoraan kotisivuillaan.

Kryptopörssi Krakenin turvallisuustiimi on ainut merkittävä taho, joka on onnistunut hakkeroimaan Trezorin lompakon testaustarkoituksessa. Tästä ei kuitenkaan koitunut harmia käyttäjille, vaan päinvastoin se vahvisti tuotteen turvallisuutta entisestään.

Kryptovaluutoista Trezorin Model One tukee yli 1 000 valuuttaa, joten säilytys onnistuu Bitcoinin, Ethereumin tai Litecoinin lisäksi myös pienemmän markkina-arvon kolikoille. Nämä seikat huomioiden, sijoitamme Trezor Model Onen on markkinoiden parhaaksi kryptolompakoksi sen hinnan, laadun ja turvallisuutensa vuoksi. 

Ledger Nano S Plus: Markkinoiden suosituin 

Hardware lompakon valinta voi olla haastavaa, mikäli markkinoilla on useampi vahva tuote. Lähes Trezorin Model Onen veroiseksi arvotamme Ledger Nano S -mallin.

Paras altcoin-lompakko
Ledger Nano S

Ledger Nano S Plus

Ledger Nano S Plus sopii erityisesti aloittelevalle kryptosijoittajalle ja se tukee pitkälle yli 5 000 eri kryptovaluuttaa.

Ranskalaisvalmisteinen kryptolompakko on markkinoiden suosituin ja yleisimmin käytetty kylmä säilytysmuoto. Ledger tarjoaa Trezorin tyyliin kannustinohjelman löytämään ja raportoimaan bugeja heidän ohjelmistostaan. Ledgerin ohjelmistokoodi on sen sijaan suljettu, joten laitteen turvallisuus ei ole avoimesti testattavissa kuten Trezorin. Lompakko on käyttäjäystävällinen sekä helppo asentaa. Mikäli hävität lompakkosi, voit palauttaa henkilökohtaiset omistuksesi rekisteröinnin yhteydessä saamasi 24-sanaisen varmuuskopion turvin.

Blockstream Jade: Ammattimaiseen ja turvalliseen Bitcoin-säilytykseen

Puhtaasti Bitcoinin säilytykseen tarkoitettu Blockstream Jade tarjoaa erityistä turvallisuutta varsinkin suurempien määrien säilytykseen.

Paras Bitcoin-hodlaajalle
Blockstream Jade

Blockstream Jade

Bitcoin hodlaajille jotka haluavat nukkua yöt rauhassa. Turvallisuus huomioon ottaen Blockstream Jadessa säilyvät helposti myös suuremmat omistukset. 

Blockstream on Bitcoinin lohkoketjuteknologiaan erikoistuva yhtiö, joka tarjoaa lukuisia tuotteita Bitcoinin ekosysteemin ympärille. Blockstream arvostaa käyttäjiensä yksityisyydensuojaa, eikä esimerkiksi kerää henkilötietoja.

Blockstream Jaden avulla multisig-säilytysmuoto onnistuu helpommin kuin esimerkiksi Trezorin tai Ledgerin kanssa. Multisig-säilytys lisää huomattavan lisän omistuksiesi turvallisuuteen. Bitcoiniesi liikuttamiseen tarvitaan tässä säilytysmuodossa vähintään kahden avainten hyväksyntä. Toinen avain on sinulla ja toinen Blockstreamin serverillä, joka on aikalukolla suojattu. Vastaanottamiasi bitcoineja ei voida siirtää ensimmäisen vuoden aikana ilman molempia avaimia.

Coinmotion Säilö: Nopein ja vaivattomin

Coinmotionin Säilö on palvelu, jolla saat paranneltua turvallisuutta ilman, että hallitset henkilökohtaisia avaimiasi. Tämä sopii sinulle, mikäli et vielä ole halukas kylmässä lompakossa säilytykseen tai omistustesi määrä on verrannollisen pieni. Aikalukolla toimiva, Coinmotionin tarjoama säilytyspalvelu on saatavilla suomalaisasiakkaille. Aikalukon pituuden voit määrittää itse 12 tunnista 30 päivään. Tänä aikana et pysty liikuttamaan lukittuja varojasi.

Palvelusta peritään euron kuukausimaksu per säilytetty kryptovaluutta. Asetettuja varoja ei voida missään olosuhteissa liikuttaa, joten talletathan ainoastaan varoja, joita et varmasti tarvitse kyseisenä ajanjaksona. 

Kenelle Coinmotionin Säilö sopii?

Sinulle, joka ei ole vielä valmis sijoittamaan omaan lompakkoon. Coinmotionin säilö sekä muut säilytykseen liittyvät tuotteet ovat finanssivalvonnan valvomia ja hyväksymiä. Suosittelemme maksimissaan tuhansissa euroissa liikkuvat omistukset kolmannen osapuolen haltuun. Coinmotion Säilöön liittyvä euron kuukausimaksu on kiinteä ja edullinen. Kiinteä maksu motivoikin lukitsemaan suuremman summan.

Säilytys kauppapaikan sijoitustilillä

Tyypillisin lyhyen ajan säilytysmuoto kryptovaluuttaa ostaessa. Tähän säilytysmuotoon liittyy kuitenkin vastapuolen riski, sillä valuutta ei ole täysin kontrolloitavissasi.

Suurimmat kryptopörssit ovat nykypäivänä varsin luotettavia, mutta kauppapaikassa säilytykseen liittyy aina omat riskinsä. Mikäli tarvitset kolikoidesi liikuttamiseen ulkoisen osapuolen lupaa tai hyväksyntää, eivät ne ole virallisesti hallussasi.

Suosittelemme säilytystä kauppapaikassa ainoastaan pienemmille summille lyhyellä aikavälillä. 

Kenelle säilytys kauppapaikassa sopii?

Sinulle, joka käy aktiivisemmin kauppaa useilla kryptovaluutoilla tai teet sitä pienemmillä summilla. Satojen, maksimissaan muutaman tuhannen euron säilytykset hoituvat vaivattomasti kauppapaikan tilillä. Emme kuitenkaan suosittele jemmaamaan kauppapaikkaan säilytyksiä useiden kuukausien tai vuosien ajaksi.

Johtopäätökset

Kryptovaluuttojen käyttö on kasvanut huimasti viime vuosina, ja Bitcoin on yksi suosituimmista vaihtoehdoista. Bitcoin lompakkoja on paljon erilaisia, ja vuonna 2023 paras bitcoin lompakko on todennäköisesti Trezor Model One.

Voit siirtää bitcoineja helposti krypto lompakkojen avulla, ja hardware lompakko on turvallisin vaihtoehto. Hardware lompakkojen avulla voit säilyttää bitcoinejasi offline tilassa, mikä lisää niiden turvallisuutta. Bitcoin lompakot voivat sisältää pin koodin, joka suojaa varojasi.

Online lompakkoa voi käyttää myös, mutta se ei ole yhtä turvallinen kuin hardware lompakoita. Voit käyttää myös muita hardware lompakoita Bitcoinin säilyttämiseen.

Paras hinta- laatusuhde
Trezor Model One

Trezor Model One

Markkinoiden turvallisin ja paras kryptolompakko hinta- laatusuhteeltaan. Lompakko tukee yli 1 000 suosituinta kryptovaluuttaa.
Justus R.

Yhteydenotot: info@kryptomarkkinat.com

Helppolukuista tietoa suosituimmista lohkoketjuteknologioista – yksi lohko kerrallaan.

© 2023 Kryptomarkkinat.com

Kryptomarkkinat.com
Logo